Roodewoud
Roodewoud
Roodewoud
Roodewoud
Roodewoud

THE BASTARD

Van low & slow tot hot & fast. Deze kamado kan het allemaal.


1. Vul de kamado tot aan de eerste ring met kolen. Let op, dat is niet tot aan de stalen ring. Kolen zijn te koop in het clubhuis.

2. Laat het deksel van The Bastard helemaal open staan. Zet ook de ventilatieschuif (demper) aan de onderkant van de BBQ open.

3. Steek de barbecue aan met natuurlijke aanmaakblokjes, geen chemicaliën. Dit doe je door een driehoek te maken en de aanmaakblokjes lichtjes in de kolen te begraven. Aanmaakblokjes zijn ook te koop in het clubhuis.

4. Nu moeten we wachten tot The Bastard is opgewarmd; na 10 minuten is je basistemperatuur ongeveer 90 graden. Elke minuut komt er ongeveer 20 graden bij. Als The Bastard ongeveer op de gewenste temperatuur is, kun je het deksel sluiten.

5. Zet nu de bovenkant en de demper op de gewenste temperatuur.

Handleiding BBQ

Stappenplan voor het schoonmaken van het rooster en de Bastard BBQ:

  1. Verwijder etensresten van het rooster

    Gebruik een staalborstel of een speciale BBQ-borstel, zoals The Bastard BBQ Brush, om grote etensresten van het rooster te verwijderen.

  2. Verwijder aangebrande resten direct na gebruik

    Laat het rooster na het barbecueën goed heet worden boven het vuur en borstel vervolgens de aangebrande resten weg. Dit werkt het beste als het rooster nog warm is.

  3. Reinig de binnenkant van de Bastard

    Verwijder as en overgebleven kolen uit de vuurbox en aslade met een stoffer en blik.

  4. Reinig de buitenkant van de Bastard

    Maak de buitenkant schoon met warm water en een beetje afwasmiddel. Gebruik hiervoor een zachte doek of spons.